Municipalitatea direcţionează peste 10 milioane de lei din împrumutul în valoare de 45 milioane lei, contractat anul trecut, către construcţia parcului de la fosta unitate militară.

Administratorul public al Primăriei Slatina, Cristian Cismaru, a declarat că fondurile reprezintă economii de la alte proiecte programate de municipalitate.

„Este vorba despre creditul intern contractat de Primăria Slatina, în 2017, în valoare de 45 de milioane de lei. Este contractat pe o perioadă de 10 ani, la care noi avem autorizare de la Ministerul Finanţelor pentru anumite obiective. Pe parcursul derulării obiectivelor respective, noi avem trageri programate pe durata a trei ani – 2017, 2018, 2019, cu sume stabilite iniţial în care noi trebuie să ne încadrăm. Pe parcursul derulării acestor proiecte, la unele s-au făcut economii, la altele s-a licitat în sume mai mici sau s-a renunţat la unele cantităţi şi atunci facem un reglaj în ceea ce priveşte sumele respective astfel încât să ne încadrăm în sumele avizate de către Ministerul Finanţelor. Astăzi, am introdus un nou obiectiv pe lista existentă – amenajarea parcului de la unitatea militară cu suma de 10,7 milioane lei, sumă ce urmează să fie trasă din creditul intern”, a declarat Cismaru.

El a adăugat că ordinul de începere a lucrărilor ar putea să fie dată până la finalul anului.

„În perioada imediat următoare, urmează să emitem ordinul de începere. Este o perioadă de două luni pentru proiectare, după care efectiv se va trece la execuţie. Dacă lucrurile se mişcă repede, este posibil să înceapă efectiv să amenajeze sistemele de irigaţii şi de electricitate, iar dacă ne permite şi vremea, undeva la sfârşitul anului”, a afirmat city-managerul Slatinei.

Investiţia în noua zonă verde a Slatinei ar putea ajunge la 15 milioane lei.

„Deocamdată, nu ştim valoarea investiţiei de la parc pentru cănu a fost desemnat constructorul, dar din studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici au rezultat că este nevoie de undeva de 15 milioane lei, fără TVA, partea de construcţii montaj”, a conchis Cristian Cismaru.

 

Articolul precedentFonduri europene pentru investiţii în Unitatea de Urgenţe a Spitalului Slatina
Articolul următorAccident mortal, la Vișina Nouă. Un căruțaș a murit, iar o fetiță de 14 ani este în stare gravă – VIDEO