Cei 11 angajaţi ai Biroului IT al Consiliului Judeţean Olt pot reveni la serviciu, după ce au fost testaţi negativ la COVID-19.

O anchetă epidemiologică a fost desfăşurată de DSP Olt, după ce un angajat al Biroului IT din cadrul Consiliului Judeţean a revenit la serviciu deşi preluase de la aeroport o persoană revenită din Belgia. El a intrat în contact doar cu colegii de birou, aproximativ 10 persoane.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că Direcţia de Sănătate a transmis în mod oficial că angajaţii biroului respectiv îşi pot relua activitatea.

„A venit rezultatul şi este negativ. DSP ne-a transmis o adresă că oamenii pot reveni la serviciu, şi-au reînceput activitatea”, a declarat Oprescu.

Angajatul Biroului IT a fost pe 20 martie să preia de la aeroport o persoană care revenea din Belgia, ţară aflată în zona galbenă.

A doua zi, bărbatul a revenit la serviciu fără să anunţe ce făcuse cu o seară în urmă şi intrat în contact cu colegii de birou.

În weekend, probabil că angajatul şi-a dat seama de faptul că nu a respectat obligaţiile privind stoparea răspândirii coronavirusului, aşa că luni nu a mai revenit la serviciu.

Conducerea CJ Olt a anunţat DSP, care desfăşoară o anchetă epidemiologică. Cel mai probabil, colegii de birou ai bărbatului trebuie să se izoleze la domiciliu. Este vorba de aproximativ 10 persoane care au intrat în contact cu bărbatul.

Potrivit unei decizii a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, cetăţenii români care vin din state cu peste 500 de cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus vor fi izolaţi la domiciliu timp de 14 zile, acestea fiind cunoscute ca „zone galbene”.