Virusul pestei porcine africane se extinde în tot mai multe localități din județ. Sunt în total 67 de focare aflate în evoluție, în 14 localități din județ. Ultimele cazuri au fost confirmate în localitatea Orlea, unde s-a decis uciderea preventivă a tuturor porcilor.

Peste 1.800 de porci din mai multe localități ale județului au murit de pestă sau au fost uciși preventiv de veterinari, în județul Olt. Mai întâi s-au eliminat suinele din Cilieni, apoi cele din satul Slăveni al comunei Gostavățu, dar și din comuna Stoenești. Săptămâna trecută, noi focare de boală au fost confirmate în comuna Orlea, din sudul județului. Acțiunea de ucidere a tuturor porcilor din comună este în desfășurare. „Se desfășoară acțiunea preventivă de ucidere a tuturor porcilor în localitatea Orlea, unde în ultima săptămână a fost confirmat un număr de 17 focare, acțiune demarată începând cu data de 14.08. Până la această dată, la nivelul județului, a fost eliminat din focare un număr de 436 capete suine, iar în acțiunile de ucidere preventivă au fost eliminați 1412 porci”, a explicat Venera Popa, purtătoarea de cuvânt a DSVSA Olt.

De asemenea, pe fondurile de vânătoare aflate pe raza localităților afectate de pesta porcină africană s-a luat măsura vânării integrale a mistreților pentru a se evita răspândirea virusului.

Articolul precedentZeci de permise de conducere, reţinute de poliţiştii olteni în cele patru zile de minivacanţă. Ce amenzi s-au dat
Articolul următorSute de elevi din Olt vor învăța în școli nesigure, cu toalete în curte. Statistica unităților neautorizate