Scurgerea de gaze de la vagonul cu propilenă din Gara Caracal a fost oprită în jurul orei 23.57, după aproximativ o oră de panică. Aproximativ 200 de persoane au fost evacuate.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, a declarat că apelul la 112 a fost făcut la ora 23.00

„La ora 23.57 a fost oprită scurgerea de substanțe periculoase prin închiderea flanșei vagonului cisternă. În continuare se desfășoară măsurători cu ajutorul accesoriilor CBRN. S-a format o zonă de siguranţă”, a declarat Băsăşteanu.

Populaţia din zonă a fost avertizată prin sistemul Ro-Alert să evacueze pe o rază de doi kilometri.

„Atenţie! Scurgeri de substanţe periculoase în dreptul UM 1256 Caracal (zona gară), luaţi măsuri de evacuare şi autoprotecţie până la minim 2 km, nu folosiţi flacără sau foc deschis”, sună mesajul.

Pompierii au evacuat 200 de persoane.

„Ora 00.28 – în urma măsurilor executate cu ajutorul accesoriilor CBRN nu mai există pericol pentru cetățeni și  încetează măsurile de evacuare a populației. Au fost evacuate de structurile MAI aproximativ 200 de persoane. S-a transmis mesaj prin sistemul RO-ALERT pentru încetarea măsurilor și revenirea cetățenilor la domiciliu”, transmit reprezentanţii ISU.

Trenul respectiv avea 20 de vagoane, toate încărcate cu propilenă

„La fața locului se află patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj CBRN ( Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear ) și patru autospeciale pentru primă intervenție.Trenul este format din douăzeci de vagoane, toate încărcate cu propilenă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

Articolul precedentPanică în Caracal: Tren cu 20 de vagoane de propilenă, în pericol să explodeze. Populaţia, anunţată prin Ro-Alert să evacueze pe o zonă de 2 kilometri
Articolul următorAnchetă penală în cazul intervenţiei autorităţilor la Caracal