Opt primării din Olt ale căror proiecte au fost aprobate pentru finanțare prin Fondul de Dezvoltare și Investiții au semnat deja contractele și pregătesc licitațiile de proiectare și execuție. De asemenea, alte 23 de primării semnează în această perioadă contractele cu Comisia Națională pentru Strategie și Prognoză. 

Investițiile pentru care cele opt primării vor primi finanțare sunt, în cea mai mare parte, în infrastructura rutieră, dar și în înființarea de rețele de gaze. Astfel, comunele Pleșoiu și Vișina vor investi în amenajarea de rețele de gaze. La Vișina, investiția este de peste 11,5 milioane lei, iar primăria se pregătește să scoată la licitația proiectarea și execuția lucrării. „Am semnat contractul de finanțare și pregătim licitația. Vom scoate la licitație proiectare și execuție și sperăm ca în două luni să avem lucrarea atribuită. Aproximativ trei luni va dura proiectarea, din câte am discutat, iar în primăvară ar trebui să înceapă lucrările”, a explicat Gelu Marița, primarul comunei Vișina.

Celelalte primării care au contracte deja semnate din prima etapă sunt:

Cungrea – 10.109.889 lei –Betonare drumuri comunale DC35 Cepești-Vlăngărești și DC25 Ibănești-Miești; Vitomirești – 71.543.746 lei-Modernizare infrastructură rutieră locală; Pleșoiu – 10.024.770 lei –Extindere rețea gaze naturale în satele Pleșoiu, Doba și Cocorăști și introducere gaze naturale în satele Arcești, Arcești Cot, Schitu din Deal și Schitu din Vale; Drăgănești-Olt – 56.424.821 lei –Reabilitare și modernizare străzi, etapa a II-a; Teslui – 46.071.865 lei- Modernizare drumuri locale; Milcov – 18.584.576 lei- Modernizare drumuri de interes local; Slătioara – 22.830.071 lei- Modernizare drumuri comunale.

Din celelalte 23 de proiecte semnate în etapa a II-a, cele mai multe au deja contractele de finanțare semnate. Mai sunt încă 52 de proiecte din Olt declarate eligibile, care așteaptă finanțare din Fondul de Dezvoltare și Investiții.