Consilierii locali ai Slatinei au aprobat modificări la proiectul de reabilitare a clădirii principale de la Colegiul Economic. Investiția urmează să fie realizată pe fonduri europene, iar dotările și mobilierul nu sunt cheltuieli eligibile. Noua documentație va fi depusă la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia până la sfârșitul anului.

Municipalitatea a analizat toate variantele de finanțare pentru modernizarea corpului principal din incinta Colegiului Economic P.S. Aurelian, care are nevoie urgentă de reparații și consolidare. Se impun lucrări ample, după ce o expertiză a indicat că imobilul prezintă risc seismic. Astfel, cheltuielile vor fi destul de mari și greu de suportat din bugetul local. A fost găsită însă o soluție mai avantajoasă, cea de accesare a fondurilor europene destinate școlilor din municipiile reședință de județ. Pentru respectare condițiilor impuse în Ghidul solicitantului, autoritățile au adus unele modificări la proiect. „Am făcut o modificare la hotărârea de consiliu dată anterior în ceea ce privește reabilitarea acestui imobil. Inițial au fost prevăzute și dotări, care conform ghidului solicitantului sunt cheltuieli neeligibile. Am eliminat acele dotări și le lăsăm ulterior pe buget local pentru că pe noi ne interesează în primul rând să reconsolidăm această clădire care este într-un stadiu avansat de degradare. Până la 31 decembrie avem termen de depunere a cererii de finanțare. Valoarea totală conform indicatorilor este de 6,8 milioane lei, pe care noi sperăm să o accesăm în integralitate”, a declarat Cristian Cismaru, administratorul public al Primăriei Slatina.

În paralele cu implementarea cestui proiect pe fonduri europene, primăria are misiunea să aloce fonduri pentru mobilier și dotări, astfel încât cei 1.700 de elevi care învață la acest liceu, dar și profesorii lor, să beneficieze de cele mai bune condiții

Articolul precedentClădirea fostului colegiu „Ion Mincu”, reabilitată. Ce instituții se mută în imobil
Articolul următor34,32% dintre absolvenţii olteni de clasa a XII-a au promovat bacalaureatul de toamnă