După negocieri îndelungate cu proprietarii de locuințe care nu voiau că cedeze din terenul lor pentru a avea o stradă mai largă, a început asfaltarea pe Alice Botez. Strada, cu o lungime de aproximativ 500 de metri, din cartierul Clocociov, ar trebui să fie gata în următoarele 2  luni, dacă vremea va fi favorabilă.

Întârziate de proprietarii care s-au lăsat convinși cu greu că cedeze câțiva metri pătrați pentru a face loc unei străzi de dimensiuni rezonabile, lucrările de asfaltare pe Alice Botez au început zilele acestea. Primarul Slatinei, Emil Moț, a mers pe șantier să stea de vorbă cu oamenii și să se asigure că firma care se ocupă de lucrări s-a mobilizat corespunzător. Edilul le-a explicat oamenilor cât e de important ca mașinile de intervenție să aibă acces pe strada lor, chiar dacă asta presupune renunțarea la câțiva metri pătrați de teren. „În momentul în care s-au făcut cărțile funciare și s-au vândut terenurile, oamenii nu au înțeles că trebuie să lase și destul spațiu pentru o stradă. După mai multe negocieri cu proprietarii am reușit, în sfârșit, să o preluăm în domeniul public al Slatinei. Acest lucru a durat ani de zile”, a explicat Emil Moț, primarul Slatinei

Constructorul și-a luat angajamentul că va termina totul în această primăvară, dacă vremea îi va permite să lucreze constant. „Strada are o lungime de aproximativ 500 de metri pătrați dar nu este dreaptă. În funcție de cum a avut fiecare teren și cum si-a pus gardul și construcțiile, este șerpuită și are în unele locuri lățimi de 5 metri și de 4 metri. Important e că în final am găsit soluții și în sfârșit astăzi se lucrează. Sperăm că în 2 luni să finalizăm, dacă și vremea va ține cu noi”, a mai explicat edilul.

Reprezentanții municipalității spun că aveau totul pregătit pentru a da startul lucrărilor încă din toamna trecută, așa cum promiseseră inițial. Însă temperaturile scăzute instalate mai devreme decât în alți ani au ținut constructorul în loc.

Mai sunt și alte lucrări de modernizare a străzilor din Slatina contractate anul trecut și pentru care se va da ordinul de începere în perioada imediat  următoare, spun autoritățile.

Articolul precedentInstructor auto din Olt, trimis în judecată după ce a cerut 300 de euro unui cursant pentru obţinerea permisului de conducere
Articolul următorMcDonald’s, demersuri pentru racordarea restaurantului din Slatina la rețelele de utilități