Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare Olt au mers astăzi la Cilieni, să elimine toți porcii din localitate. Decizia a fost luată după confirmarea a 6 focare de pestă porcină africană în localitate.

Potrivit ultimului recensământ, în localitate ar trebui să fie peste 780 de porci. Mulți oameni și-au tăiat însă animalele, mai ales că le creșteau pentru a le putea asigura hrana zilierilor pe care îi folosesc la muncă în solari și grădini.

„Prin analizarea situaţiei, având în vedere buletinul de analiză…, cu rezultate pozitive, implicit riscul epidemiologic ridicat de propagare a virusului Pestei Porcine Africane în interiorul localității Cilieni și în comunele vecine, în cadrul măsurilor zoosanitare de prevenire și combatere a fost aprobat în şedinţa de astăzi, 15.07.2019, a Centrului Local de Combatere a Bolilor Olt programul de măsuri pentru combaterea acestei boli în localitatea Cilieni, judeţul Olt şi măsurile ce se impun în zonele  de restricţie. Urmează să fie emis Ordinul Prefectului Județului Olt pentru aplicarea măsurii de ucidere preventivă a tuturor porcilor din localitatea Cilieni” se precizează într-un comunicat de presă al DSVSA Olt.

Ordinul a fost emis, iar astăzi s-a trecut la sacrificarea porcilor.

Articolul precedentSe modifică lista de investiții a Primăriei Slatina. Mai mulți bani pentru reabilitarea blocurilor
Articolul următorȘcoli și grădinițe din Slatina, modernizate în timpul vacanței