Angajaţii Alro Slatina protestează, joi, pentru a patra zi la rând în faţa sediului Guvernului împotriva creşterii preţurilor din energie, criză care afectează industria metalurgică din România.

Ei au protestat în fiecare zi, începând de luni, în încercarea de a trage un semnal de alarmă.

Oamenii cer rezolvarea problemelor şi demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu.

„Guvernul României trebuie să înţeleagă că liberalizarea excesivă a preţurilor la energie şi la gaze va avea un efect şi asupra industriei româneşti şi asupra populaţiei. Trebuie să se gândească că peste două milioane de cetăţeni lucrează cu salariul minim pe economie. Alte două milioane sunt la limita pragului de sărăcie şi nu vor putea să-şi plătească obligaţiile în ceea ce priveşte energia electrică şi gazele pentru că aceste facturi de zece ori mai mari ne vor duce la o sărăcie lucie, inclusiv pe cei care vor avea venituri mai mari decât salariul minim pe economie”, spune unul dintre protestatari.

Încă din luna decembrie, angajaţii Alro au organizat proteste împotriva scumpirilor din energie care au determinat conducerea companiei să pună în aplicare un plan de reducere a producţiei.

A treia hală de electroliză a Alro Slatina a fost închisă, săptămâna trecută, în contextul creşterii necontrolate a preţurilor la energia electrică.

Este vorba despre Hala nr. 7, care se închide începând de astăzi, după ce acelaşi lucru s-a întâmplat cu halele nr. 8 şi nr. 9.

 

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentSlatina: Încă o serie de blocuri, în programul de reabilitare termică
Articolul următorBilanț coronavirus 17 februarie: 15.374 cazuri noi și 125 decese