Un acord de cooperare între cele cinci judeţe din Oltenia şi regiunea Macedonia Centrală din Grecia a fost aprobat, joi, de consilierii judeţeni din Olt.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că este vorba despre colaborarea dintre judeţele Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt şi Mehedinţi şi regiunea grecească Macedoia Centrală. El a adăugat că, după parafarea acordului, vor urma schimburi de experienţă similare celor cu regiunea Loiret din Franţa.

„Este vorba de un acord de parteneriat între regiunea Oltenia, formată din cele cinci judeţe pe care le cunoaştem cu toţii, şi regiunea Macedonia din Republica Elenă. Încă de anul trecut am demarat aceată înfrăţire între cele două regiuni, iată astăzi (n.red. – joi) suntem cu formalităţile pe ultima sută de metri, urmează să meargă cineva la Salonic să semneze acel parteneriat, urmând ca ulterior să avem diverse schimburi de experienţă culturale, economice şi pe învăţământ, dar şi în alte domenii, aşa cum avem şi înfrăţirea între judeţul Olt şi regiunea Loiret din Franţa”, a declarat Marius Oprescu.

Articolul precedentÎnvăţământul profesional dual, extins în mai multe licee din judeţ
Articolul următorConcurs culinar la un liceu din Slatina, jurizat de chefi de renume