S-a trecut la ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar în Slatina, poliţiştii locali având acţiuni zilnice de decongestionare a intersecţiilor sau a zonelor de lângă trecerile de pietoni.

Şoferii slătineni trebuie să aibă grijă unde parchează deoarece s-a terminat perioada de informare şi s-a trecut la aplicarea regulamentului de parcare. Astfel, potrivit directorului Poliţiei Locale Slatina, Adrian Pop, aproape în fiecare zi se dispune ridicarea unuia sau mai multor autoturisme. El a adăugat că, în general, sunt vizate autoturismele care blochează intersecţii sau obturează vizibilitatea în zona trecerilor pentru pietoni.

„Sunt acţiuni zilnice de ridicare a autoturismelor care sunt parcate cu încălcarea prevederilor OUG 95/2002, care prin maniera de parcare pun în pericol pietonii sau traficul rutier, pot crea ambuteiaje. Atunci dispunem şi ridicare. Se solicită operatorul autorizat, DASIP, şi se dispune ridicarea, potrivit procedurii. Aproape în fiecare zi ridică una sau două maşini. Maşina este transportată şi depozitată la fostul Liceu de Construcţii”, a declarat Adrian Pop.

Regulamentul care permite ridicarea maşinilor parcate ilegal, dar şi pe cele abandonate în parcările din cartiere a intrat în vigoare, din luna ianuarie, însă în prima parte a anului a existat o perioadă de informare şi avertizare.

Articolul precedentMașină răsturnată pe un drum din Olt. O fetiță de 13 ani, la spital. FOTO
Articolul următorLiberalii vor să profite de conflictul din PSD. Olteanul Ştirbu vrea să propună schimbarea lui Dragnea de la şefia Camerei