Colonelul Emanuel Theodor Botan, adjunctul Grupării de Jandarmi Mobile „Fraţii Buzeşti” Craiova, este noul comandant al Jandarmeriei Olt, după ce a promovat ambele probe ale concursului organizat  de Jandarmeria Română.

Nota generală a colonelului Botan, după ambele probe, este de 9,44. Ultima probă, cea de interviu, s-a desfăşurat miercuri.

Emanuel Botan revine practic acasă, după ce în anul 2017 a părăsit funcţia de purtător de cuvânt al Jandarmeriei Olt pentru a ocupa funcţia de adjunct al Grupării de Jandarmi Mobile „Fraţii Buzeşti” Craiova.

Emauel Botan este absolvent al Liceului M.I. „Constantin Brancoveanu” Ploieşti promoţia 1996, al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, Facultatea de Drept – Arma Jandarmi promoţia 2000 şi al cursului postuniversitar în cadrul Facultăţii de Drept a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti specialitatea „realaţii internaţionale”, în anul 2005.

În vârstă de 44 de ani, ofiţerul este căsătorit, are doi copii şi o experienţă de peste 21 ani în cadrul Jandarmeriei Romane, activând în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, unde a ocupat diferite funcţii de execuţie şi conducere, de-a lungul timpului participând la mai multe cursuri şi programe de pregătire în domeniu, şi în ultimii patru ani în cadrul GJM Craiova, unde a fost adjunct.

Articolul precedentVlad Voiculescu: „Suntem în plin val 4, dar ni se recoamndă să jucăm golf”
Articolul următorCum se circulă la această oră în România. Ce drumuri sunt restricționate