Peste 100 de persoane din Milcov şi Slatina, care au proprietăţi imobiliare pe partea stângă a viitorului Drum Expres Craiova-Piteşti, nu-şi mai pot munci terenurile deoarece nu pot ajunge acolo în lipsa unei căi de acces.

Senatorul PSD Olt, Siminica Mirea, este cea care a semnalat situaţia, după o serie de sesizări făcute la cabinetul său de parlamentar. Aceasta i-a înaintat o solicitare oficială ministrului Transporturilor pentru a veni cu o soluţie.

„Așadar, am ales să adresez o întrebare domnului Ministru al Transporturilor și Infrastructurii, pornind de la o serie de sesizări primite de la locuitorii extrem de justificați, în ceea ce privește situația din zona Clocociov, și anume Drumul Expres care intersectează Drumul de Exploatație (DE) 315.  Aici, din datele pe care le dețin, în urma sesizărilor pe adresa cabinetului meu, riveranilor din Slatina și Milcov, li se blochează, în lipsa unei pasarele, sau a unui alt tip de cale de acces, legătura cu terenurile situate în partea stângă a viitorului Drum Expres din zona cartierului Clocociov. Din păcate, situația este îngrijorătoare, deoarece, până în prezent, am identificat peste 100 de proprietari, ajunși în imposibilitatea de a-și mai munci terenurile”, a declarat senatorul.

Parlamentarul şi-a exprimat speranţa că ministerul va găsi o soluţie pentru oameni.

„Îmi doresc ca domnul Ministru să fie de acord cu intervenția la infrastructură, prin amplasarea unei pasarele sau a unui alt tip de cale de acces, iar întrebarea adresată să genereze efecte urgente, astfel încât dreptul de proprietate al riveranilor să nu fie afectat”, a conchis Siminica Mirea.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentMiercuri începe imunizarea personalului din Educație
Articolul următorCum au dat zeci de studenți cu stângul în Drept(ul). Misterul EXAMENELOR FRAUDATE la facultate