Inspectorii veterinari s-au aflat astăzi la ferme avicolă din Scornicești, unde au fost găsite ouă contaminate cu insecticid. Peste 260.000 ouă au fost ridicate și vor fi incinerate, societatea având în continuare interdicție de comercializare.

În această dimineață, de la ferma avicolă a fost efectuat un prim transport reprezentând cantitatea de 261.510 bucăți ouă, acțiunea de dirijare a ouălor către unitatea de neutralizare autorizată sanitar veterinar, acțiunea continuând până la finalizarea stocului. „Nici un produs al unității respective nu părăsește ferma dacă nu este însoțit de un buletin de analiză care să ateste conformitatea acestora”, a precizat DSVSA Olt, într-un comunicat de presă.

Între timp, inspectorii veterinari din cele patru județene unde au fost distribuite zilele trecute ouăle contaminate au continuat retragerea cantităților rămase nevândute în magazine. „Din datele recepționate de la județele implicate în alerta alimentară cu ouăle contaminate cu Fipronil provenite de la o fermă avicolă din județul Olt, până la data emiterii comunicatului, au fost retrase de la comercializare 95.801 bucăți ouă, din județele Olt, Argeș, București și Ilfov”, mai spun reprezentanții DSVSA.

Articolul precedentBătaie pe locurile scoase la concurs de IPJ Olt pentru angajare din sursă externă
Articolul următorAutobuz cu călători, cuprins de un incendiu pe un drum din Olt. Pasagerii au fost evacuaţi de şofer