Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) şi SMURD Olt primesc ambulanţe noi, achiziţionate de către Ministerul Dezvoltării Regionale în cadrul unui proiect cu fonduri europene, finanţat prin Regio-Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Trei dintre cele 11 ambulanţe vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt. Acestea vor înlocui ambulanţele mai vechi folosite de SMURD.

„În prima etapă, vor veni trei ambulanţe 4×4 B2, în perioada imediat următoare, achiziţionate în cadrul acestui proiect. Acestea vor înlocui ambulanţele pe care le avem noi. În total, ISU Olt are şapte ambulanţe şi o ambulanţă pentru transportul victimelor multiple”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

Opt ambulanţe, dintre care una 4×4, vor intra în dotarea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt. Până în luna iunie, în Olt vor veni, în total, 24 de ambulanţe noi, achiziţionate tot în cadrul acestui proiect.

„În primă fază vom lua opt ambulanţei, şapte B2 şi una 4×4 B2. Se dau etapizat, iar la finalul proiectului noi vom avea 24 de ambulanţe, până în luna iunie se vor distribui. Pe 17 decembrie, luni, vom merge să le ridicăm pe primele opt”, a afirmat managerul SAJ Olt, Marinela Prina.

Ea a adăugat că, în urma unei evaluări, se va lua decizia în privinţa ambulanţelor care vor fi înlocuite cu cele noi.

„Noi ambulanţe le vor înlocui pe cele care sunt mai vechi, iar dintre acestea din urmă vom ţine şi de rezervă. O parte pot fi şi casate. Vom face o evaluare să vedem ce se mai poate păstra pentru intervenţie, în cazul când celelalte sunt în service. Este foarte important să ai o maşină de rezervă la fiecare staţie”, a mai spus Marinela Prina.

Articolul precedentAdolescenţi tâlhăriţi în parc, într-un oraş din Olt. Autorii, arestaţi preventiv
Articolul următorOltenii din 29 de localități nu vor mai putea să transporte porci vii și carne de porc, după confirmarea pestei porcine la Dăneasa