Directorul general al Poştei Române, Mircea Tudosie, a fost amendat, marţi, de poliţiştii din Olt pentru că nu a asigurat transportul de valori, în cazul jafului maşinii de poştă din oraşul Balş.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat că amenda aplicată de poliţişti se ridică la valoarea de 5.000 lei.

„Polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei pentru neluarea măsurilor de organizare și funcționare corespunzătoare a pazei transportului de valori”, a declarat reprezentantul IPJ Olt.

Potrivit poliţiştilor, maşina de poştă jefuit lni dimineaţă, în Balş, ar fi trebuit să aibă pază armată în baza unui plan avizat de IPJ. Acest plan a existat, însă expirase încă din decembrie anul trecut. La acea dată, poliţiştii au amendat dirigintele Oficiului Poştal Balş pentru lipsa existenței analizei de risc la securitatea fizică.

În maşina de Poştă care a fost jefuită, luni dimineaţa, în oraşul Balş erau doi angajaţi, dar hoţul l-a agresat doar pe unul dintre ei, potrivit unor surse, în timp ce celălalt a sunat la 112.

Aceleaşi surse spun că, în momentul jafului, maşina era parcată în apropiere de sediul Poştei din Balş, dar într-o zonă care nu este acoperită de camerele de supraveghere.

Autorul jafului şi-a tras pe faţă tricoul şi l-a lovit cu pumnul în faţă pe unul dintre cei doi angajaţi, a luat geanta cu bani şi a fugit. Celălalt a avut timp doar să sune la 112.

Maşina de Poştă se întorcea de la Craiova, cu corespondenţă şi banii de pensii pentru mai mulţi pensionari din Balş şi zonele adiacente.

Potrivit unor surse, atacatorul a reuşit să fugă cu suma de 205.000 lei.

Articolul precedentDelapidare de peste 100.000 lei, la o firmă de distribuţie din Slatina. Trei angajaţi sub control judiciar
Articolul următorSală de sport cu tribune și teren multifuncțional, într-o comună din Olt