Amenzi în valoare de aproximativ 100.000 lei au fost aplicate, joi, de poliţiştii slătineni, în urma unei acțiuni de amploare desfășurată pe raza municipiului și a comunelor arondate.

Acţiunea a vizat verificarea respectării măsurilor impuse pe durata stării de urgență, în vederea prevenirii răspândirii infecțiilor cauzate de virusul COVID-19, potrivit unui comunicat remis de IPJ Olt.

Au participat polițiștii de ordine publică, rutieră și investigații criminale din cadrul  Poliției municipiului Slatina și al secțiilor de poliție rurale.

Peste 120 de persoane au fost legitimate și peste 50 de autovehicule controlate.

În urma acestor activități, polițiștii  au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 98.500 de lei. Dintre acestea, 46 au fost pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare 3/2020, 6 pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 18 pentru abateri la regimul circulației pe drumurile publice.

Totodată, a fost reținut 1 permis de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce și a fost retras 1 certificat de înmatriculare.

„Polițiștii atrag atenția cu privire la obligativitatea respectării legislației, în perioada următoare fiind organizate astfel de acțiuni pe raza întregului județ”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.