Creşa construită de americani la Caracal va fi inaugurată vineri, în prezenţa unor oficiali ai Ambasadei SUA la Bucureşti şi ai Armatei Americane.

Potrivit viceprimarului din Caracal, Octavian Stănescu, delegaţia americană va sosi, vineri, la ora 12.30. Este aşteptat adjunctul şefului minisunii diplomatice al SUA în România, Abigail Rupp, şi reprezentanţi ai Armatei Statelor Unite ale Americii.

Totodată, la eveniment vor participa şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

Investiţia este finanţată de Ambasada Statelor Unite şi Biroul de Cooperare Militară pe un teren de 2.000 de metri pătraţi. Valoarea investiţiei fără TVA, potrivit autorizaţiei de construire, este de 310.000 lei.

Noua creşă este situată undeva spre marginea oraşului, reprezentanţii primăriei motivând că aici terenul era intabulat, deşi şi-ar fi dorit să fie undeva mai în centru.

Ulterior, pe lângă construcţia propriu-zisă, vor fi amenajate şi un loc de joacă pentru copii, dar şi o parcare.

La noua creşă vor lucra un asistent medical, un asistent medical cu jumătate de normă, cinci educatori puericultori şi cinci îngrijitori, la care se vor adăuga cu jumătate de normă un post de medic şi unul de administrator. Dată fiind lipsa unui bloc alimentar, hrana micuţilor va fi contractată prin catering.

Prin aceeaşi schemă de finanţare, Ambasada SUA a reabilitat, în 2015, Şcoala Gimnazială din comuna Deveselu, tot aici construind şi o grădiniţă nouă. Cele două unităţi de învăţământ au primit de la americani şi mobilier, dar şi materiale didactice, tablele vechi din şcoală fiind înlocuite cu unele magnetice moderne.

Articolul precedentAccidente în lanţ, din cauza poleiului, pe un drum din Olt. Totul s-a întâmplat în doar câteva minute – FOTO
Articolul următorBărbatul din Morunglav care şi-a ucis calul cu cruzime, de negăsit. El n-a mai ajuns acasă, după incident