Poliţiştii spun că au un cerc de suspecţi, în cazul furtului celor 145 de baxuri de ţigări de contrabandă furate din depozitul Biroului Vamal Slatina, printre ei fiind şi angajaţi ai instituţiei.

Inspectorul şef al IPJ Olt, Ionuţ Sârbu, a declarat, marţi, în cadrul unei şedinţe desfăşurate la Prefectură, că anchetatorii au un cerc de suspecţi.

„Vă pot confirma că există o anchetă aflată penală în desfăşurare. Desfăşurăm toate activităţile pentru identificarea autorilor. Sunt activităţi specifice poliţieneşti. După cum ştiţi, sunt anumite informaţii care totuşi nu pot fi furnizate, există riscul de a fi periclitat rezultatul anchetei. Vă pot confirma că avem, într-adevăr, un cerc de suspecţi în acest moment”, a afirmat el.

Întrebat dacă printre suspecţi sunt şi angajaţi ai Vămii, Sârbu a răspuns: „Nici nu confirm, nici nu infirm. Repet, este o anchetă penală în desfăşurare, haideţi să aşteptăm rezultatul”.

145 de baxuri de ţigări de contrabandă, printre care şi cele confiscate din TIR-ul răsturnat pe DN 65, la Coloneşti, în urmă cu două luni, au fost furate din depozitul Biroului Vamal Slatina, în weekendul de 1 Decembrie.

Potrivit poliţiştilor, hoţii au escaladat gardul şi au mers la depozitul Biroului Vamal Slatina, unde au spart un lacăt. Furtul a fost sesizat de agentul de bază al depozitului, care a văzut câteva baxuri de ţigări aruncate în colţul gardului.

Ţigările furate de hoţi sunt din cele aproximativ 14 milioane de ţigarete confiscate de poliţişti dintr-un TIR, răsturnat pe drumul naţional DN 65, în comuna Coloneşti, pe 5 octombrie. Şoferul TIR-ului a fost arestat preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de colectarea, deținerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârsirii acesteia.

Articolul precedentPesta porcină, confirmată și la Dăneasa. Ce măsuri iau autoritățile
Articolul următorPremii consistente în bani pentru elevii merituoși ai județului