După aproximativ 20 de ani în care a locuit în Bucureşti, fost membru PDSR, expert în comunicare ce a lucrat printre alte firme cu Holzindustrie Schweighofer, Mario de Mezzo a fost prezentat marţi, într-o conferinţă de presă, drept candidat PNL la Primăria Slatina.

În cadrul întâlnirii cu presa, de Mezzo a reuşit să demonstreze că nu ştie că nu Primăria Slatina administrează Spitalul Judeţean din municipiu, admiţând totodată că, în perioada 2003-2004, a fost membru al Partidului Social Democrat, chiar lucrând pentru fostul primar PDSR, Gheorghe Păunescu.

De un an, Mario de Mezzo este membru al PNL Sector 1.

„În ultimii zece ani, am avut slujbe care nu mi-au permis să fiu membru al unui anumit partid politic. Am lucrat în societatea civilă, director executiv al Fundaţiei Principesa Margareta a României, am reprezentat Uniunea Editorilor din România la Federaţia Internaţională şi apoi Habitat for Humanity România, director naţional. Aceste slujbe, fiind slujbe de societate civilă, nu mi-au permis să fiu cu carnet de membru, membru al unui partid politic, însă opţiunile mele politice de dreapta sunt foarte cunoscute de mai bine de zece ani încoace, pentru oricine a avut curiozitatea să verifice. Membru de partid, efectiv, sunt de aproximativ un an de zile, al Partidului Naţional Liberal. (…) În afară de asta, mi-am afirmat constant dorinţa de a sprijini Slatina în toate felurile în care pot şi de aceea, când propunerea PNL a venit înspre mine de a fi desemnat candidat la Primăria municipului Slatina, a fost o mare bucurie, am zis da fără nicio ezitare”, a declarat de Mezzo.

El ţine să menţioneze că de mai bine de 14 ani face doar politică de dreapta, în ciuda trecutului social-democrat.

„Am fost membru în PSD, între 2003 şi 2004. Însă aş vrea să spun că atunci când am avut şase ani şi jumătate, în spatele blocului, am fumat. A fost atât de rău că n-am mai pus gura pe ţigară, până în zilele noastre. Sunt lucruri pe care le facem, experienţe din care învăţăm şi care ne maturizează. Dacă vei căuta oricât de mult vei vrea, în ultimii 14-15 ani, nu vei găsi nimic altceva decât dreapta, la mine, zona de dreapta”, a declarat Mario de Mezzo.

În cadrul conferinţei de marţi, de Mezzo a reuşit să demonstreze că înstrăinarea şi timpul îndelungat petrecut departe de Slatina l-au făcut să uite despre ce se întâmplă în urbea natală. Astfel, el a lăsat să se înţeleagă că primăria municipiului administrează Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unitate medicală administrată şi finanţată de Consiliul Judeţean Olt.

„Eu n-am zis Spital Judeţean, am zis Spital Municipal! Ia uite! Aţi văzut cum aţi identificat o problemă? Felicitări, dacă mai stăm un pic de vorbă, le identificaţi dumneavoastră pe toate”, a încercat de Mezzo să iasă din încurcătură.

Mai mult, candidatul liberalilor a declarat că nu îşi va muta familia înapoi la Slatina, dacă pierde cursa electorală pentru primărie.

„Eu sunt slătinean şi formal şi informal. În momentul acesta, sunt slătinean şi formal, cu buletin, cum ştiţi deja. Am o fată care face 18 ani şi se duce la facultate. Probabil că ea va alege să meargă într-un centru universitar mare. Luca are 14 ani, este în clasa a VIII-a, urmează să dea examen la liceu. În perioada preelectorală, de precampanie şi campanie, vor sta la Bucureşti, însă familia se va muta cu mine la Slatina, iar Luca m-aş bucura foarte mult să fie absolvent al Liceului «Ion Minulescu» aşa cum am fost şi eu”, a spus de Mezzo.

Mândru de activitatea sa în cadrul unor organizaţii nonguvernamentale de prestigiu, ca Habitat for Humanity sau Terre des Hommes, Mario de Mezzo nu menţionează faptul că în calitate de specialist în comunicare semna comunicate de presă pentru cotnroversata Holzindustrie Schweighofer, companie unde a ocupat poziţia de director de comunicare.

Potrivit g4media.ro, Mario de Mezzo și-a eliminat din profilul de pe Linkedin funcția de la Holzindustrie Schweighofer și cea de consilier al primarului PSD, lăsând doar  funcțiile de director al grupului editorial ALL (2010 – 2013), director al Fundației Principesa Margareta, co-președinte al Federației Editorilor, director al fundației Habitat for Humanity și a lucrat la cunoscutul ONG de mediu WWF. Ultima experiență profesională menționată este cea de director general al companiei de IT Barandi Solutions.

Articolul precedentLegumicultorii din cooperativele Pleșoiu și Grădinari au dat lovitura! Livrează tomate și ardei către un mare lanț de supermarketuri
Articolul următorSediul Jandarmeriei Caracal, reabilitat cu fonduri europene. A fost semnat contractul