Reprezentanţii DGASPC Olt spun că furnizorii de alimente cu care au contracte pentru centrele de copii, vârstnici sau persoane cu dizabilităţi nu mai pot onora comenzile, existând riscul ca aceste cateogrii vulnerabile să rămână fără hrană.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt, Rădiţa Piroşca, spune că beneficiarii serviciilor de asistenţă sunt ignoraţi de Guvern.

„Deja furnizorii cu care avem contracte pentru hrana copiilor, persoanelor cu dizabilitati si persoanelor vârstnice din centrele noastre, ne-au notificat ca nu ne mai pot furniza alimente din cauza prețurilor. Beneficiarii de asistență socială au fost ocoliți de Decret. Si ei sunt oameni, si ei sunt ai nostri! Dorim ca guvernul sa ne ia in seamă! Noi încercăm prin toate metodele sa ii tinem protejați, sa le facem izolarea mai ușoară, astfel încât sa nu fie un risc pentru ei, pentru cei din comunitate ci chiar un exemplu, dar ne simțim abandonați de guvern. Si așa este in toată țara!”, a afirmat Piroşca.

Ea a adăugat că singurul motiv pentru care centrele mai reziste este datorită stocurilor făcute iarna trecută. În plus, din cauza alocărilor făcute de Guvern, DGASPC funcţionează cu fonduri sub necesar, încă de la începutul anului.

„Noi rezistăm, doar pentru că am făcut stocuri astă iarnă, maximum două luni, dar fără fructe şi legume şi tot ce mai înseamnă alimente perisabile. Pentru acestea nu avem stocuri. Nu avem niciun semnal de la nivel naţional. Toţi colegii mei au ridicat această problemă şi au transmis notificări de la furnizori şi pentru celelalte alimente. Suntem sub standarul de cost pe care tot legislaţia ni-l impune şi banii care ne-au sosit la începutul anului au fost mai puţini decât nevoia. Acum, pe preţurile care cresc, cu siguranţă nu putem funcţiona. Avem nevoie de bani nu numai pentru alimente, ci şi pentru funcţionare”, a mai spus Rădiţa Piroşca.

Probleme sunt şi în ceea ce priveşte achiziţia de materiale sanitare.

„Vrem să luăm toate măsurile astfel încât să nu punem o problemă de sănătate în plus pe spital şi, în primul rând, urmărim siguranţa beneficiarilor. Dar, pentru asta, avem nevoie de materiale sanitare. Stăm la fel de prost şi aici, în sensul că găsim cu greu, preţurile cresc şi ni se întâmplă să găsim furnizori şi să dispară imediat sau să crească preţul”, a conchis Rădiţa Piroşca.

 

Articolul precedentTrustul media Realitatea luptă pentru România
Articolul următorKlaus Iohannis, mesaj pentru români: ”Ne aflăm în plin război! Trebuie să fim uniți!” – VIDEO