Direcția de Sănătate Publică Olt a primit zilele acestea o nouă tranșă de vaccin antigripal pentru imunizarea populației. În total, 17.560 de doze au ajuns în cabinetele medicilor de familie și vor fi administrate gratuit pacienților cu risc de îmbolnăvire.

Ministerul Sănătății a repartizat până acum județului Olt un număr de 19.320 doze în două tranșe – 1.760 doze tranșa I + 17.560 tranșa a –II –a ) de vaccin gripal pentru vaccinarea grupelor considerate la risc, din care s-au administrat 2.184 doze. „În cursul lunii noiembrie vom primii  încă doua tranșe, respectiv 33.350 doze de vaccin gripal ( 17.550 doze + 15.800 doze), pentru desfășurarea în continuare a campaniei de vaccinare antigripala”, a declarat Gabriela Gogiu, purtătoarea de cuvânt a Direcției de Sănătate Publică Olt.

Pentru sezonul  rece 2019- 2020, D.S.P. Olt  a catagrafiat  74.196  persoane considerate la risc și care doresc să se vaccineze antigripal.

Grupele populaționale considerate de risc și pentru care Organizația Mondială a Sănătății recomandă vaccinarea antigripală sunt: persoane în evidență cu afecțiuni medicale cronice , copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 59 luni, gravide, medici, cadre sanitare medii și personal auxiliar și toate persoanele cu varsta 65 de ani.

Articolul precedentFără pestă în șase localități din Olt. Două mari ferme au liber la vânzarea porcilor
Articolul următorNocturna Bibliotecilor ajunge, joi, la Slatina