Persoane necunoscute au incendiat, sâmbătă seara, un container underground din Slatina, focul fiind stins de poliţiştii locali.

Incendiul a izbucnit pe strada Drăgăneşti, în zona Şcolii Gimanziale Nr.3.

În Slatina, proiectul privind montarea de containere îngropate a început în anul 2008, când au fost instalate 12 astfel de dispozitive. Între 2010 şi 2013, au mai fost montate alte 43 de containere, pentru ca în 2014 acestora să li se mai adauge încă 30. În 2015, primăria a finalizat instalarea de 25 de containere, iar în 2016 au mai fost instalate 45, numărul spaţiilor subterane de depozitare a gunoiului ajungând, în prezent, la 155.

Acest sistem de colectare a deşeurilor menajere a fost „importat” în municipiul Slatina din orăşelul Coslava, din Spania. Cea mai costisitoare investiţie a fost, însă, făcută de firma de salubritate, care a achiziţionat o maşină specială pentru colectarea gunoiului din containerele îngropate.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 30 octombrie 2021
Articolul următorVIDEO. Un bărbat din Vâlcea, prins băut în Olt. Întrebat dacă a consumat băuturi alcoolice, acesta a răspuns: „O ţuiculiţă simplă, colea!”