Firma care se va ocupa de proiectarea Drumului Expres Craiova-Slatina Pitești a făcut deja primele vizite pe teren, pentru a analiza traseul șoselei de mare viteză, așa cum rezultă din studiul de fezabilitate. Sunt șapte localități din Olt pe suprafața cărora va trece drumul. Parcelele afectat au fost cadastrate și sunt, în mare parte, din extravilanul localităților, cu excepția comunei Bîrza, unde vor fi afectate trei case dacă traseul va rămâne cel stabilit inițial.

Cu proiectant și constructor desemnați pentru Drumul Expres Craiova-Slatina Pitești, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere așteaptă rezultatele măsurătorilor realizate pe teren. Traseul stabilit inițial în studiul de fezabilitate ar putea suferi unele modificări, în funcție de amplasamentele afectate de construcția drumului. În comuna Bîrza, spre exemplu, șoseaua ar trece peste trei case, conform proiectului pe care îl dețin autoritățile locale. Edilul Marin Vlăduț spune că a trimis o notificare la compania de drumuri și speră să obțină devierea traseului. „Le am în program suprafețele pe unde trece drumul. Trece peste case, sunt trei case afectate. Traseul ar trebui deviat mai spre Balș, că s-ar fărâma mai puține case. Eu am făcut o notificare la CNAIR și nu am primit nici un răspuns”, a spus Marin Vlăduț, primarul comunei Bîrza.

Firma care se va ocupa de proiectare, Consitrans, și-a trimis deja oamenii pe teren să vadă traseul șoselei, nu numai la Bîrza ci și în alte localități, însă primarii nu știu care este scopul acestor vizite și măsurători. „Nu știu nimic, nu m-au anunțat. Au venit acolo să măsoare, dar mie nu mi-au spus nimic, au zis că nu e treaba mea. Mi-a spus lumea că au venit pe aici și au măsurat. Ce or fi măsurat nu știu”, a mai spus edilul din Bîrza.

După ce va aduna toate datele din teren, proiectantul va merge cu schițele la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru a stabili traseul final. Reprezentanții companiei spun că acesta ar putea fi modificat, în funcție de măsurătorile și concluziile specialiștilor în proiectare.

Articolul precedentSe extinde reţeaua de gaze pe şase străzi din Caracal
Articolul următorPrimele amenzi pentru nerespectarea restricțiilor la pesta porcină africană. Animale vândute ilegal în târgul de la Osica