Invictus

Slătineanul Eugen Pătru a obţinut medalia de aur la tir cu arcul olimpic individual, la Jocurile Invictus de la Sydney, potrivit Ministerului Apărării. Caporalul este cetăţean de onoare al municipiului Slatina.

Echipa României a mai obţinut medalie de bronz la tir cu arcul compound prin Dorin Petruț, dar şi medalie de aur, pe echipe, la arc compound – echipa este formată din Ionuț Butoi, Augustin Pegulescu și Dorin Petruț.

„Performanța nu este elementul central al Jocurilor Invictus dar militarii români au dovedit că, dorindu-ți cu adevărat și muncind foarte mult, poți să realizezi tot ce îți propui!”, transmite ministerul Apărării.

Caporalul Eugen Pătru are 30 de ani și a fost rănit în anul 2014 în Afganistan. Militarul executa o misiune de patrulare când a avut loc un atac sinucigaș cu un autovehicul încărcat cu material exploziv, acesta intrând direct în mașina de luptă românească în care se afla caporalul Eugen Pătru și provocând moartea unui coleg, precum și rănirea a încă patru militari.

Militarul slătinean a rămas fără mușchi la ambele gambe și o paralizie completă la nervul sciatic.

Eugen Pătru este dublu campion mondial la concursul de tir cu arcul desfășurat în luna iulie 2017 în orașul Fontainebleau (Franța). La Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto (Canada) din septembrie 2017 a ocupat locul 7 la proba tir cu arcul. El a fost participant la două misiuni NATO în Afganistan și a fost decorat cu medalia NATO Non article 5 Afganistan și Kosovo și cu Emblema de Merit ”În Slujba Păcii” clasele I și a III-a.

În anul 2017, Pătru a primit distincţia de cetăţean de onoare al municipiului Slatina, alături de colegul său, locotenent-colonelul Nicolae Grigore.

 

Articolul precedentA ajuns să livreze mere bio italienilor după ani de muncă în agricultură chiar în Italia – FOTO
Articolul următorRegulament pentru premierea elevilor olimpici şi profesorilor lor