Doi candidaţi din judeţul Olt au fost eliminaţi din examenul de Bacalaureat, luni, după ce au fost prinşi încercând să copieze la proba scrisă la Limba şi literatura română.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, unul dintre elevi provine de la Colegiul Tehnic „Danubius” Corabia, însă susţinea examenul la Centrul de la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din localitate. Celălalt candidat susţinea proba la Liceul Tehnologic Balş.

Unul dintre elevi a încercat să copieze cu ajutorul telefonului mobil, în timp ce celălat a ales metoda „clasică” folosind fiţuici. Ei au fost eliminaţi din examen şi nu se mai pot înscrie la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.

Desfăşurarea examenului este supravegheată audio-video.

Bacalaureatul continuă pe 21 iunie, cu proba obligatorie a profilului,  care este urmată pe 22 iunie de proba la alegere a profilului şi specializării.

Proba la Limba şi literatura maternă se va desfăşura joi, 23 iunie.

Afişarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12.00).

Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12,00 – 18,00, în aceeaşi zi.

Afişarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise.

 

Sursa: Realitatea de Olt