Condamnat la opt ani şi nouă luni de închisoare pentru tentativă de omor, după ce şi-a înjunghiat un nepot, interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost eliberat condiţionat din închisoare, în urma unei decizii luate, vineri, de Tribunalul Mehedinţi.

Iniţial, Bercea a fost pus în libertate de Judecătoria Drobeta Turnu Severin, tribunalul menţinând hotărârea, care devine definitivă.

„S-a respins contestaţia parchetului şi s-a menţinut soluţia instanţei de fond. Urmează să fie pus în libertate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mehedinţi, Adrian Ungureanu.

Potrivit deciziei Curţii Supreme, Sandu Anghel a fost condamnat, în 2014, la opt ani şi nouă luni de închisoare pentru tentativă de omor calificat şi la opt luni de închisoare pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Pedepsele au fost comasate, Bercea urmând să o execute pe cea mai grea, respectiv de opt ani şi nouă luni de închisoare. De asemenea, instanţa i-a interzis lui Sandu Anghel unele drepturi, pe o durată de doi ani şi şase luni, după executarea pedepsei.

Fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, a fost condamnat, prin aceeaşi decizie, la cinci ani şi trei luni de închisoare cu executare şi doi ani interzicerea exercitării drepturilor. Totodată, instanţa a respins ca nefondat recursul declarat de soţia lui Bercea Mondial, Fănica Anghel, zisă Stela, împotriva deciziei de condamnare la un an de închisoare cu executare, pentru instigare la mărturie mincinoasă şi mărturie mincinoasă.

Bercea a fost arestat preventiv în 20 februarie 2011, pentru tentativă de omor, după ce şi-a înjunghiat nepotul, pe Ionuţ Anghel, zis Mercedes, care în urma incidentului a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova. De asemenea, Bercea a fost condamnat definitiv, în aprilie 2013, de instanţa supremă la doi ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani. Ancheta a stabilit că, în perioada 2001-2005, Bercea Mondial a acordat, sub formă de avans, marfă şi împrumuturi financiare în sumă de peste 50 de miliarde lei vechi, în condiţiile în care între societăţile administrate de acesta şi firmele beneficiare nu s-au derulat tranzacţii comerciale.

De asemenea, Bercea Mondial este acuzat că a distrus sau ascuns actele contabile aparţinând celor cinci societăţi al căror asociat şi administrator a fost, pentru a îngreuna şi obstrucţiona controlul fiscal, situaţie care a impus efectuarea verificărilor de pe extrasele de cont ridicate din unităţile bancare unde societăţile administrate au avut deschise conturile.

Articolul precedentCaz INCREDIBIL la Slatina. Un hoţ beat a rămas prins în geamul magazinului pe care l-a spart – VIDEO
Articolul următorStația de Ambulanță de la Tufeni, modernizată și redeschisă