Bruce Willis este primul actor de la Hollywood care și-a vândut drepturile asupra imaginii sale digitale.

Acest lucru va permite unei companii să creeze o copie digitală a faimosului actor care să fie folosită în producții, conform The Telegraph.

Tehnologia folosită, deepfake, l- a făcut pe Bruce Willis să apară anul trecut într-o reclamă fără să fi fost vreodată prezent pe platoul de filmare.

Imaginea sa a fost transferată în mod digital unui alt actor.

Actorul a permis companiei americane Deepcake, care produce copii digitale, să îi folosească imaginea.

Într-o declarație publicată pe site-ul său Bruce Willis a spus că a fost încântat de rezultat și că producția a fost în genul său obișnuit de acțiune -comedie.

„Datorită avansului tehnologiei moderne, chiar și atunci când mă aflam pe alt continent am putut comunica, lucra și participa la filmare. Este o experiență nouă și interesantă și mulțumesc întregii echipei”- Bruce Willis

La Hollywood se deschide posibilitatea ca actorii să apară în continuare în producții după ce nu mai joacă, deși există temeri că tehnologia deepfake ar putea fi folosită pentru a răspândi dezinformare politică.

Tehnologia deepfake a fost folosită deja în producții derivate din seria Star Wars, cu versiuni mai tinere ale actorilor.

În prima parte a anului a venit anunțul că Bruce Willis se va retrage din actorie după ce a fost diagnosticat cu afazie.

Bruce Willis a apărut în peste 70 de filme.

 

Articolul precedentPrimele brățări electronice de urmărire au ajuns la Poliția Română
Articolul următorEvacuare la Roșia Montana. S- a anunțat o avarie la un lac de acumulare