Ediția a XXI- a Festivalului „Călușul românesc” a început astăzi, la Slatina, cu spectacole demonstrative la Inspectoratul Școlar, la sediul primăriei și al Consiliului Județean. Ansamblurile folclorice din țară și din străinătate, dar și vestiții călușari olteni au încântat slătinenii cu portul și coregrafiile lor.

Sub coordonarea directorului Palatului Copiilor, Iliuță Brăileanu, trupele de dansatori au pornit de la ora 9.00 să arate tuturor că tradițiile și portul popular se păstrează cu sfințenie la Slatina. Prima oprire a fost la Inspectoratul Școlar, instituție parteneră a festivalului concurs.

De la 10.00, călușarii olteni și dansatorii din Olt, din țară și din străinătate au susținut reprezentanții artistice în fața Primăriei Slatina. Reprezentanții fiecărui ansamblu au primit cadouri care să le amintească de vizita lor în Olt, iar edilul a păstrat tradiția și a pus bani în Hora călușului.

Și la Consiliul Județean călușarii au fost întâmpinați cu bucurie de președintele Marius Oprescu și ceilalți angajați ai instituției. Dansatorii au fost răsplătiți, potrivit tradiției, cu bani de președintele Oprescu.

Articolul precedentDarius Vâlcov, sub control judiciar pentru publicarea protocolului secret
Articolul următorSală de sport, teren sintetic și nocturnă la o școală din Slatina