Elevii Şcolii Gimnaziale Comani din Drăgăneşti-Olt au fost vizitaţi de polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Olt și de cei ai poliției orașului, care le-au vorbit despre prevenirea violenței în școli.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat că poliţiştii le-au vorbit copiilor despre cele mai bune căi de acțiune în situații cu potențial victimal.

„Prevenirea violenței în școli, a delincvenței juvenile și a victimizării copiilor este o prioritate pentru polițiști. Din păcate, tendința copiilor de a răspunde violent este în creștere, pe fondul creșterii violențelor la care sunt expuși în societate, în media, pe internet sau în familie. Violența în școli nu își are originile în unitățile de învățământ, ci este o reflexie a ceea ce se petrece în afara acestora. Majoritatea violențelor apar în urma unor conflicte spontane, fiind în creștere tendința copiilor de a răspunde violent”, a declarat reprezentantul IPJ Olt.

Ea a adăugat că activitatea derulată a urmărit să promoveze empatia, toleranța, acceptarea în rândul copiilor, în scopul prevenirii faptelor de violență, abuz, hărțuire și excludere ce se pot manifesta între aceștia.

La finalul activității, elevii au fost recompensați cu diplome și premii.