Firma care a câştigat licitaţia pentru colectarea şi transportul deşeurilor oltenilor la groapa de gunoi ecologică de la Bălteni, Rosal Group, ar urma să îşi înceapă activitatea în judeţ, sâmbătă.

Vicepreşedintele CJ Olt, Virgil Delureanu, a declarat că în această săptămână vor ajunge în judeţ ultimele maşini de gunoi, astfel încât să se poată începe activitatea propriu-zisă de colectare şi transport a deşeurilor de la populaţie.

„Am avut o nouă discuţie cu avocatul societăţii şi începând de mâine contină să vină şi celelalte maşini, iar joi ar urma să vină maşinile pentru containerele îngropate. Mâine va fi plătită garanţia de bună începere şi toate datele de identificare a maşinilor care vor veni în punctele de lucru. Reprezentanţii firmei ne spun să stăm liniştiţi că începând de sâmbătă dimineaţă, îi dăm drumul la treabă”, a declarat Virgil Delureanu.

Proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt” a fost implementat de Consiliul Judeţean (CJ) Olt cu finanţare prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, având o valoare de 31.812.843 euro (130.544.001 lei), fără TVA, din care finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 23.060.887 euro (94.630.350 lei).

Depozitul ecologic de deşeuri de la Bălteni are o capacitate de 3.560.000 metri cubi. Este vorba despre prima celulă de depozitare a deşeurilor, care are o capacitate de 880.000 metri cubi şi o perioadă de funcţionare de 10 ani. Tot pe amplasamentul depozitului de la Bălteni s-a construit şi o staţie de sortare cu o capacitate totală de 29.000 tone pe an, o staţie de tratare levigat, un sistem de colectare a gazului, dar şi sistem de alimentare cu apă şi energie electrică, drumuri de acces şi alei interioare sau pavilionul administrativ.

În cadrul acestui proiect, fuseseră deja finalizate lucrările de construcţie a patru staţii de transfer în Caracal, Balş, Corabia, Scorniceşti, a 3.722 platforme de colectare a resturilor menajere şi a 1.975 platforme de colectarea a deşeurilor reciclabile, în cele 112 localităţi din judeţ. În curs de implementare se află şi lucrările de închidere a depozitelor urbane neconforme existente în localităţile Slatina, Drăgăneşti-Olt, Scorniceşti, Caracal, Corabia şi Balş.

Articolul precedentTradiţii, înainte de intrarea în Postul Paştelui. Tinerii din Olt aprind focuri imense şi strigă fetele „peste sat“ – FOTO
Articolul următorFestival roman, organizat în satul în care se află cabanele de vânătoare ale lui Ceaușescu, din Olt