În 60 de zile de la 12 august, intră în vigoare prevederile Ordonanței Guvernului 11 pentru modificarea și completarea OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Printre alte prevederi, şoferii care folosesc telefonul în timp ce conduc vor rămâne fără permis pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat remis de IPJ Olt, la articolul 108 din OUG 195/2002, alineatul (1) litera c), după punctul 5 se introduce un nou punct, punctul 6, cu următorul cuprins: ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai aflate în mişcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video.

În acest caz sancțiunea va fi  de 6-8 puncte amendă și 4 puncte de penalizare. De asemenea articolul 108 alineatul (1) litera a), punctul 2 se abrogă.

Tot prin noile modificări, la articolul 100 alineatul (3), după litera g) se introduce o nouă literă, litera h), cu următorul cuprins: ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai aflate în mişcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulaţia vehiculelor, faptă sancționată cu 4-5 puncte amendă și aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

„Modificările legislative vor intra în vigoare în termen de 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanței Guvernului nr.11 din 2019, respectiv 12 octombrie 2019”, transmite sursa citată.

Articolul precedentAmendă uriașă pentru un supermarket din Slatina, care vindea produse expirate
Articolul următorMai mulţi candidaţi din Olt, absenţi la prima probă scrisă a bacalaureatului de toamnă