Ministrul demis al Transporturilor, Lucian Bode, a declarat vineri seara, în Balş, că având în vedere mobilizarea antreprenorului, Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, ce conţine centurile Slatinei şi Balşului, va fi finalizat la timp.

Termenul de finalizare este iunie 2021.

„Suntem mulţumiţi de mobilizarea antreprenorului pe acest tronson, sunt astăzi la această oră, mobilizaţi cu peste 200 de utilaje şi peste 250 de muncitori prezenţi în şantier. Am parcurs o parte din şantier împreună cu domnul prim-ministru, împreună cu echipa noastră de la CNAIR. Credem că în acest ritm contractul va fi onorat, iunie 2021 termenul de predare al acestui obiectiv. Tronsonul 2, cu cele două variante ocolitoare, Balş şi Slatina, foarte importante în decongestionarea traficului din această zonă, va fi finalizat la timp”, a afirmat Lucian Bode.

Ministrul şi-a exprimat nemulţumirea faţă de ceea ce se întâmplă pe Tronsonul 1 al Drumului Expres, în judeţul Dolj.

„Sunt nemulţumit de ce se întâmplă pe Tronsonul 1, am avut o discuţie astăzi şi o să continuăm discuţiile cu reprezentantul antreprenorului, este prezent aici de faţă. Este adevărat că au existat unele modificări de traseu, spitalul regional, respectiv cu acel câmp petrolier al celor de la Romgaz, dar asta nu opreşte antreprenorul să se mobilizeze la maxim pe cei şapte kilometri din cei 17 din tronsonul 1, unde are autorizaţie de construire şi front de lucru. Vom sta îndeaproape cu antreprenorul să aducem tronsonul 1 la nivelul de mobilizare al tronsonului 2. Acesta este un obiectiv pentru care am venit astăzi aici, să dăm un semnal foarte clar că suntem foarte interesaţi ca mobilizarea să fie la maxim, din punctul nostru de vedere, al beneficiarului, noi ne achităm de obligaţiile contractuale, plătim la zi toate facturile”, a mai spus Bode.

Ministrul speră ca şi Tronsoanele 3 şi 4 să fie deblocate.

„Sper, pe data de 24 februarie, termenul limită de depunere a ofertelor pentru tronsonul 3, respectiv tronsonul 4, ca într-un timp cât mai scurt după depunerea ofertelor să realizăm atribuirea celor două tronsoane, 3 şi 4, astfel încât drumul expres Craiova – Piteşti să fie finalizat aşa cum ne-am angajat în programul nostru de guvernare”, a conchis ministrul Transporturilor.