Primarul Caracalului Ion Doldurea are în plan să înfiinţeze o piaţă a producătorilor locali, în una din cele 11 puncte termice din municipiu pe care primăria le-a scos la licitaţie.

 

 

Primarul a explicat că municipalitatea a decis să valorifice aceste centrale termice care, timp de mai multe decenii, au fost abandonate.

 

„Avem centralele termice de cartier şi încercăm să le valorificăm. Este vorba despre clădiri care s-au degradat de-a lungul timpului. De aproape 20 de ani nu se mai foloseşte încălzirea centrală în Caracal. Multe dintre centrale au fost vandalizate şi s-a furat ce s-a putut din ele, în general fierul. Am licitat fierul vechi din circuite, reţeaua de termoficare şi din aceste centrale, iar centralele vor fi scoase la licitaţie. Am aprobat acest lucru în consiliul local”, a afirmat Doldurea.

 

Edilul a dezvăluit că unul dintre cele 11 imobile va rămâne în proprietatea municipalităţii, care îl va transforma în piaţă a producătorilor locali.

 

„Una dintre centrale o vom opri, probabil, şi pentru noi pentru că dorim să facem o piaţă a producătorilor locali, o iniţiativă de acest gen. Dar, ne vom consulta cu cetăţeni, iar decizia o vom lua ulterior”, a mai spus Doldurea.

 

Primarul a dat detalii şi despre cum se va desfăşura licitaţia publică.

 

„Licitaţia va fi cu camere de luat vederi, transmisă în direct, şi oricine poate să participe. Va exista un caiet de sarcini prin care sunt obligaţi să investească. Vom primi bani pe respectiva construcţie şi teren, anul viitor le vom impozita şi plus de asta se vor crea unul sau două locuri de muncă, în fiecare, indiferent de ce va fi acolo”, a conchis Ion Doldurea.

 

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentBloc cuprins de un incendiu în Balş. 25 persoane evacuate, patru la spital
Articolul următorBilanț coronavirus 8 octombrie: Numărul cazurilor de infectări raportate în ultimele 24 de ore a scăzut, dar înregistrăm un record al deceselor