Umbra unei persoane este proiectata pe un panou cu sigla Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in timpul evenimentului de prezentare a Raportului anual de activitate al institutiei pe anul 2014, in Bucuresti, marti, 24 februarie 2015. CODRIN PRISECARU / MEDIAFAX FOTO

Procurorii Marian Eugen Moşteanu şi Marinel Corneliu Pavel au revenit la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, ei numărându-se printre magistraţii care nu mai îndeplinesc condiţia de 10 ani de vechime pentru delegarea la DNA, potrivit unei hotărâri luate, miercuri de Secţia pentru procurori a CSM, ca urmare a intrării în vigoare a Ordonanţei pe legile justiţiei.

Potrivit deciziei Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, începând de miercuri, încetează delegarea pentru 48 de procurori de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), DNA şi DIICOT, după ce OUG pe legile justiţiei a intrat în vigoare.

Printre aceştia se numără şi procurorii DNA Marian Eugen Moşteanu şi Marinel Corneliu Pavel care revin la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Totodată, procurorul Mihaela Bădan va reveni la Parchetul de pe lângă Judecătoria Balş, din acelaşi motiv, ea fiind delegat până la această dată la Parchetul Olt.

Procurorul şef al unităţii de parchet judeţene, Anca Anuţa, a declarat că cei doi au revenit începând de joi.

„Au revenit începând de astăzi. Ei erau delegaţi la DNA. Doar despre aceşti doi colegi este vorba. Nu ne afectează cu nimic, pentru noi chiar este benefic pentru că ne confruntam cu o lipsă de personal”, a declarat procurorul.

Articolul 7 din OUG pe legile justiţiei arată că „procurorii care, la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţei de urgenţă, îşi desfăşoară activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi în cadrul celorlalte parchete, rămân în funcţie în cadrul acestora, numai dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”.

Noile prevederi din ordonanţa de urgenţă, care a fost publicată marţi în Monitorul Oficial, impun o vechime de cel puţin 10 ani în magistratură pentru procurorii din Parchetul General, DNA şi DIICOT

Articolul precedentProiect pentru amenajarea a două parcări, la Slatina
Articolul următorO stradă din Slatina devine mai lată după ce oamenii din zonă au donat terenul necesar primăriei