Consiliul local al oraşului Piatra Olt a aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării (MDLPA) a amplasamentul Casei de Cultură a localităţii, care va fi reabilitat printr-un amplu proiect derulat prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Totodată, aleşii locali au dat undă verde şi Studiului de fezabilitate ş documentaţiei tehnico-economice pentru acest proiect.

Este vorba despre proiectul de investiţii „Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare Casa de Cultură, str. Traian nr. 152, oraş Piatra Olt, judeţul Olt”, în valoare de 3.619.127,37  lei (735,161,67 euro), TVA inclusă. Cea mai mare parte a investiţiei este finanţată prin CNI – 3.504.198,06 lei (711.815,81), TVA inclusă. Primăria Piatra Olt va asigura 114.929,31 lei (23.345,85 euro), însemând racordurile la utilităţi – energie electrică, apă, canal sau gaz.

Casa de Cultură din Piatra Olt are o suprafaţă construită de 366 metri pătraţi şi un teren aferent în suprafaţă de 1.818 metri pătraţi. Prin intermediul proiectului, stabilimentul cultural va fi schimbat radical, condițiile devenind unele la standarde moderne.

Printre principalii beneficiari ai Casei de Cultură se numără copiii şi adolescenţii din cadrul Ansamblului Folcloric „Acidava”. Tot aici vor fi găzduite serbările elevilor Şcolii Gimnaziale Piatra Olt.

Totodată, Sala Casei de Cultură va putea organiza şi spectacole de teatru, proiecţii de filme, dar şi spectacole artistice.

„Intrarea în linie dreaptă cu acest proiect arată intenţia clară a administraţiei pe care o conduc de a moderniza comunitatea noastră. Reabilitarea Casei de Cultură se numără printre obiectivele din Piatra Olt care se vor schimba din temelie. Fără încetare, continuăm să căutăm soluţii de finanţare şi pentru alte zone ale oraşului nostru, fie că vorbim despre asfaltare şi modernizare străzi sau îmbunătăţirea condiţiilor din unităţile de învăţământ”, a afirmat primarul oraşului Piatra Olt, Nicuşor Rada.

Casa de Cultură din Piatra Olt a fost construită în 1959 și este pentru prima dată când beneficiază de un amplu proiect de reabilitare.

Sursa: Realitatea de Olt