Primăria Caracal a făcut publice imaginile cu proiectul noului spaţiu pe care îl va amenaja în apropiere de sediul municipalităţii pentru oficierea de căsătorii, în aer liber.

Totodată, municipalitatea a venit cu mai multe precizări, după ce în spaţiul public proiectul a fost contestat de mai multe persoane. Totodată, proiectanţii spaţiului pentru oficierea căsătoriilor arată că pe amplasamentul actual există o fântână arteziană şi o grădină publică, însă ambele elemente au nevoie de modernizări.

Potrivit proiectului aprobat în cea mai recentă şedinţă a legislativului local, valoarea totală a investiţiei ajunge la 796.908,18 lei, TVA inclusă.

„Spațiul pentru oficierea căsătoriilor se amenajează într-o zonă cu însemnătate arhitecturală și istorică reprezentative pentru Municipiul Caracal, de aceea este necesară o investiție care: 1. Să nu ecraneze monumentele istorice in raza de protectie a corara se amenajeaza. De aceea se realizează un spaţiu deschis, o amenajare minimală care ridică peste nivelul solului numai accente verticale subtile sub formă de pergole metalice. 2. Să fie durabilă! Necesitatea unor finisaje de calitate, montate corespunzător şi durabil reprezintă un considerent urmărit prin proiect deoarece în zona amplasamentului sunt de evitat lucrări frecvente de reparaţii şi afişarea unor finisaje îmbătrânite, degradate”, precizează municipalitatea caracaleană, prin intermediul unui comunicat de presă.

Reprezentanţii Primăriei Carcal mai precizează că documentația deține avizul Ministerului Culturii, prin Direcția de Cultură Olt, nr. Z38 din data de 7 august 2019.

 

Articolul precedentIMPACT între două maşini, pe o stradă din Slatina. Doi tineri, la spital
Articolul următorPrimarul Emil Moț cere demisia consilierilor locali ai PNL Slatina