Toate casele de marcat trebuie să fie echipate cu dispozitive de memorare și conectate la baza de date a Fiscului. Este o măsură care ar fi trebuit aplicată până pe 1 noiembrie, potrivit noilor prevederi, dar care, în realitate, e imposibil de pus în practică, cel puțin deocamdată. Furnizorii noilor echipamente spun că nu există, pe piața din România, suficiente echipamente, așa că s-au format liste de așteptare foarte lungi, pentru comenzi ce nu pot fi onorate.

1 noiembrie este termenul limită impus de ANAF pentru înlocuirea tuturor caselor de marcat vechi cu dispozitive performante, care să înregistreze datele, pentru ca acestea să fie transmise electronic la Finanțe. „Menționăm că începând cu 1 septembrie 2018, contribuabilii mari și mijlocii utilizează doar case de marcat electronice fiscale, echipate cu dispozitiv de memorare a jurnalului electronic, iar contribuabilii mici vor utiliza aceste case de marcat începând cu 1 noiembrie 2018”, a precizat Mihaela Marinescu, purtător de cuvânt AJFP Olt

Termenul va fi, cu siguranță, depășit. O spun furnizorii noilor echipamente, care sunt asaltați de comenzi pe care nu le pot onora. Până acum a ajuns în țară doar un sfert din necesarul de case de marcat. „Cred că avem 400-500 de clienți pe lista de așteptare. Această listă lungă e degerată de cererea mare și de producția mică de case de marcat care ajunge în țară. Termenul de livrare e cea mai mare problemă și e legat strict de furnizorii caselor de marcat, de producători. Nu s-a adus în țară decât un sfert din necesarul de case de marcat”, spune Lucian Mihuț, tehnician service case de marcat.

Furnizorii de echipamente, dar și contribuabilii spun că cei de la Fisc ar trebui să înțeleagă situația și să meargă mai întâi pe prevenție, în cazul celor care nu au reușit să intre încă în posesia noilor tipuri de case de marcat.

În cazul unor controale ale celor de la ANAF, comercianții vor putea prezenta factura și dovada că au comandat casele de marcat electronice, spun comercianții.

Prețul unei case de marcat electronice pleacă de la 1.100 de lei, cele mai solicitate pachete fiind cele mai ieftine, spun comercianții.

Articolul precedentO bandă de hoţi din Olt a spart autoturisme din trei judeţe, într-o singură noapte. Atacau în zona restaurantelor cu nunţi
Articolul următorAmenzi pentru fumat în curtea Spitalului Slatina