362.089 de olteni sunt înscrişi pe listele electorale permanente pentru alegerile prezidenţiale de duminică, cei mai mulţi fiind în reşedinţa judeţului, Slatina.

Potrivit datelor oficiale ale Autorităţii Electorale Permanente (AEP), cei mai mulţi dintre votanţi sunt aşteptaţi la Slatina, 68.983, şi la Caracal, 28.208.

În celelalte oraşe ale judeţului, situaţia se prezintă în felul următor: Balş – 17.146 alegători înscrişi, Corabia – 14.483, Drăgăneşti-Olt – 9.518, Piatra-Olt – 5.196, Potcoava – 4.781, Scorniceşti – 9.916.
Sursa citată mai arată că numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente este 18.217.156 de cetățeni.

Procesul de vot la alegeri prezidențiale 2019 începe duminică, 10 noiembrie 2019, la ora 7:00 și se va încheia la ora 21:00. Prin excepție, votarea în străinătate se desfășoară și în zilele de vineri și sâmbătă, 8 noiembrie și 9 noiembrie. În ziua de vineri, procesul de vot începe la ora locală 12:00 și se va încheia la ora locală 21:00, iar în ziua de sâmbătă, votarea începe la ora locală 7:00 și se va încheia la ora locală 21:00.

Potrivit Legii 370 din 2004, pentru alegerea președintelui, alegătorii care la ora 21:00 se află la sediul secției de votare, dar și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în secția de vot, își pot să exercita dreptul de vot până cel mult la ora 23:59.

Pentru primul tur, Biroul Electoral Central a validat participarea în competiție pentru 14 candidați:

Klaus Iohannis – președintele în exercițiu. Klaus Iohannis este șeful statului din 2014 și candidează pentru al doilea mandat, din partea PNL. A depus la BEC cele mai multe semnături dintre toți candidații: 2,2 milioane de semnături.

Viorica Dăncilă – candidatul PSD. Viorica Dăncilă a fost premier al României și a depus dosarul de candidat cu 1,4 milioane de semnături.

Dan Barna – candidatul Alianței USR-PLUS. Dan Barna a depus cele 400.000 de semnături în aceeași zi cu președintele Iohannis.

Mircea Diaconu – candidat independent susținut de ALDE și Pro România. Actorul Mircea Diaconu a invocat lupta cu statul paralel – ca mesaj de campanie electorală.

Theodor Paleologu – PMP. Theodor Paleologu este candidatul Partidului Mişcarea Populară la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Kelemen Hunor – UDMR. Kelemen Hunor a spus că și-ar dori să intre în turul al doilea cu candidatul PMP.

Ramona Ioana Bruynssels – candidatul din partea Partidului Puterii Umaniste. Și-a depus candidatura în ultima zi, împreună cu peste 280.000 de semnături.

Cătălin Ivan – Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională. A fost europarlamentar din partea PSD.

Alexandru Cumpănașu – candidat independent.

Viorel Cataramă –  candidatul din partea Dreptei Liberale.

Bogdan Stanoevici – candidat independent. Este actor și fost ministru pentru românii de pretutindeni.

John Ion Banu – candidat al Partidului Naţiunea Română. Este stabilit în Statele Unite, are o avere considerabilă.

Ninel Peia – candidat din partea Partidul Neamul Românesc. A fost deputat PSD.

Sebastian-Constantin Popescu – candidat Partidul Noua Românie.

Primul tur al alegerilor prezidențiale din 2019 are loc pe 10 noiembrie, iar al doilea pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Articolul precedentFost senator de Olt, demis de Orban din funcţia pe care o avea în Ministerul Muncii
Articolul următorSituaţie ALARMANTĂ la Caracal | Ordine de protecţie provizorii ÎNCĂLCATE de bărbaţii care şi-au bătut sau ameninţat partenerele