26.000 de pachete de ţigări de contrabandă, recipiente cu alcool, telefoane mobile, dar şi patru autotuvehicule au fost ridicate de poliţiştii SCCO Olt, joi dimineaţă, în urma a 25 de percheziţii pe care l-au desfăşurat în judeţele Olt şi Argeş.

Potrivit unui comunicat remis de IPJ Olt, la acţiune au participat polițiști de combatere a criminalității organizate din judeţele Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți.

Au fost vizate domiciliile unor persoane din 10 localități – Slatina, Pitești, Scornicești, Colonești, Sîrbii Măgura, Schitu, Valea Mare, Perieți, Curtișoara, Poiana Lacului. Aceste persoane sunt bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, specializat în contrabandă cu țigarete și alcool.

Anchetatorii susţin că, în perioada 2018 – 2019, grupul infracţional a făcut contrabandă prin achiziționarea, depozitarea, transportul şi vânzarea unor cantităţi de ţigarete de proveniență extracomunitară.

30 de persoane urmează a fi conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate peste 521.000 de țigarete, fără timbru fiscal, 10 recipiente a câte 5 litri fiecare, ce conțin alcool, 4 autovehicule, 7 telefoane mobile, 1 DVR și înscrisuri.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale  din Olt și Dolj, precum și al jandarmilor din Olt. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Română.

Articolul precedentDecoraţii pentru doi jandarmi olteni, întorşi din misiuni în străinătate
Articolul următorAngajații ALRO, protest împotriva conducerii: „Voi îmbuibați, noi sacrificați!”- FOTO