Mai mulţi şoferi de TIR, care şi-au parcat autocamioanele pe strada Cireaşov, în zona sediului Biroului Vamal Slatina, au rămas fără permis pentru că au condus un autovehicul pe sensul opus.

Directorul Biroului Vamal Slatina, Ion Dinu, a semnalat în cadrul unei şedinţe desfăşurate la Prefectură că, în multe cazuri, şoferii nu au mai putut pleca cu maşinile în cursă sau către casă.

„În urmă cu vreo două săptămâni, s-au prezentat la conducerea unităţii vamale câţiva şoferi că li s-au ridicat permisele şi nu mai pot pleca în cursă cu marfă de export. Eu am sesizat acest lucru domnului prefect şi de atunci nu mai ştiu ce s-a întâmplat”, a declarat Dinu.

La rândul său, prefectul Silviu Neacşu a solicitat reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) să monitorizeze situaţia şi să găsească o soluţie.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat, la solicitarea Gazeta Nouă, că nu există niciun protocol încheiat în acest sens cu Biroul Vamal Olt. Ea a adăugat că sancţiunile au fost aplicate şoferilor „întrucât prin manevrele efectuate a fost pusă în pericol siguranța participanţilor la traficul rutier”.

„De la începutul anului, în această zona au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale pentru conducerea unui autovehicul pe sens opus, cu această ocazie polițiștii luând măsură reținerii permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe o perioada de 60 de zile. Sancțiunile au fost aplicate întrucât prin manevrele efectuate a fost pusă în pericol siguranța participanţilor la traficul rutier”, a declarat reprezentantul IPJ Olt.

Articolul precedentPrimăria Slatina premiază elevii, profesorii, sportivii şi antrenorii cu performanţe obţinute anul trecut
Articolul următorCât de mici sunt pensiile calculate în Olt. Răspunsul oferit de directorul Casei de Pensii