În timp ce mii de slătineni se grăbesc să își plătească impozitele încă din prima lună a anului, alții acumulează datorii imense. Din amenzi și impozite, un slătinean are de plătit bugetului local 85.000 lei. Și nu este singurul cu restanțe de ordinul zecilor de mii. Dosarele rău-platnicilor ajung în instanță, iar în unele cazuri sumele restante se transformă în muncă în folosul comunității.

Bonificații pentru cei care își plătesc din timp impozitele, dar și măsuri de executare silită aplicate datornicilor. Acestea sunt soluțiile pe care le aplică Direcția Generală Economică an de an pentru a colecta sumele de care bugetul local are nevoie. Specialiștii spun că sunt nevoiți să recurgă și la emiterea unor titluri executorii , care se finalizează cu popriri pe conturi și sechestre pe bunuri.

Cei care nu reușesc să plătească nici după aplicarea acestor măsuri sunt nevoiți să presteze muncă în folosul comunității, la finalul unui proces în instanță. „Cele mai mari restanțe provin din amenzi pentru persoanele fizice, iar acolo unde nu s-au putut recupera debitele, s-a trecut la trimiterea în judecată pentru transformarea acestora în muncă în folosul comunității. Cele mai mari restanțe ale persoanelor fizice sunt cuprinse între 59.000 și 85.000, sume provenite din amenzi și impozite”, a explicat Alin Calotă, director Direcția Generală Economică Slatina

Procesul de recuperare a sumelor este unul de durată, spun reprezentanții Direcției Economice. Însă datornicii tot ajung să plătească, indiferent că au de achitat zeci de mii de lei sau mult mai puțin.

Datorii mari la bugetul local înregistrează și mulți agenți economici din Slatina.

Articolul precedentCăutările bărbatului care ar fi fost ucis şi îngropat la halda de gunoi a Slatinei, reluate
Articolul următorTrimis în judecată după ce a încercat să de mită poliţiştilor care l-au prins băut la volan