Mai multe drumuri judeţene vor fi reabilitate, în acest an, de Consiliul Judeţean, din fonduri proprii sau cu finanţare europeană. Totodată, forul judeţean va face de la zero două drumuri judeţene care să înlesnească transportul deşeurilor către staţia de la Bălteni.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că au fost demareate licitaţiile pentru construirea unui drum între comuna Bobiceşti şi Staţia de transfer a deşeurilor din Balş şi pentru o variantă de ocolire a comunei Bălteni, până la depozitul de deşeuri de la marginea localităţii.

„Din banii bugetului propriu al judeţului Olt, avem lucrări pe infrastructura rutieră. Este un drum judeţean între Morunglav şi Cârlogani şi, de asemenea, avem drumurile necesare managementului deşeurilor. Este vorba despre un drum judeţean care merge la Bobiceşti până la Staţia de transfer din Balş, astfel încât să încercăm să ocolim aglomeraţia, şi drumul de ocolire a comunei Bălteni, pentru a ajunge la Groapa de gunoi ecologică, prin afara localităţii. Pentru aceste investiţii, am aprobat studiile de fezabilitate şi am demarat licitaţiile”, a afirmat Marius Oprescu.

Totodată, CJ Olt va reabilita cu fonduri europene aproximativ 100 de kilometri de drum judeţean.

„De asemenea, anul acesta am scos şi urmează să scoatem la licitaţie aproximativ 100 de kilometri, pe fonduri europene, pentru două drumuri. Unul este pe Programul Operaţional Regional şi celălalt este pe SUERD. Astfel, vom acoperi o axă de la Verguleasa, până în sudul judeţului, cu ieşirea în Teleorman, la Giuvărăşti”, a mai spus preşedintele CJ.