Percheziţiile desfăşurate, miercuri, de poliţişti şi procurori în 25 de judeţe printre care şi Oltul vizează, printre altele, şi o firmă din Slatina care a făcut afaceri cu două primării din judeţul Alba.

Cele două primării din județul Alba, vizate de perchezițiile de miercuri dimineața sunt primăriile Ighiu și Jidvei, au declarat pentru Alba24, surse din cadrul Poliției Române.

Miercuri dimineață, în cadrul unei operațiuni vaste, care se desfășurat pe mai mult de o jumătate din teritoriul României au fost percheziționate mai multe primării și societăți comerciale din peste 24 de județe.

Este vorba despre suspiciuni cu privire la comiterea unor infracțiuni de amenințare, falsificarea de instrumente de plată, abuz în serviciu, fals intelectual, delapidare și instigare la abuz în serviciu.

Prejudiciul estimat, cauzat bugetului de stat este de 2.000.0000 de euro.

Contactat de Alba24, primarul comunei Jidvei, Alin Trif, a declarat că la nivelul primăriei pe care o conduce, anchetatorii au verificat dacă instituția a avut contracte cu o serie de firme.

La Jidvei, anchetatorii au descoperit că dintr-o listă de 14 firme vizate, primaria a cumpărat mai multe produse de la una dintre firmele vizate.

Potrivit primarului Alin Trif, Primaria Jidvei a avut trei achiziții prin SEAP, în anul 2017, de la firma Urban Gold din Slatina. Achizțiile au constat în materiale consumabile precum cloramină, sau echipamente ISU și pelerine pentru ploaie.