Asocierea de firme care va construi tronsonul din Olt al drumului expres are drept lider o societate cu utilaje proprii, care folosește forță de muncă românească. Compania a reușit să ducă la bun sfârșit o lucrare dificilă: a săpat într-un deal, pe o porțiune de peste un kilometru, pentru a face loc Autostrăzii Lugoj-Deva. „Din punctul nostru de vedere acești constructori sunt serioși”, a spus purtătorul de cuvânt al Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au încredere în firma care va executa lucrările la tronsonul din Olt al Drumului Expres. Față de alte companii străine care au venit în țară doar cu un laptop și un avocat și au reușit să câștige licitații, pentru a subcontracta apoi lucrările, de data aceasta situația este diferită. „Este o companie serioasă, o companie românească, printre puținele companii românești care mai există pe piața construcțiilor de drumuri naționale și de autostrăzi din România. Ce este de remarcat e că au propriile utilaje și propriii muncitori. Au mai avut contracte cu CNAIR pe care le-au respectat cu succes, au respectat întotdeauna calitatea lucrărilor”, a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR

UMB Spedition, deținută de cunoscutul om de afaceri Dorin Umbrărescu are 600 de angajați și 200 de utilaje angrenate în lucrări ample de construcție a unor drumuri naționale sau autostrăzi. Compania românească lucrează acum la pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj-Deva, pe un teren dificil de amenajat. „Chiar acum lucrează pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj-Deva, unde printre altele, au lucrări importante la dealul de la Șoimuș: îndepărtează cantități impresionante de pământ și construiesc niște structuri impresionante”, a mai spus reprezentantul CNAIR.

Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL a câștigat licitația de proiectare și construcție a Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Slatina-Pitești. Întrucât perioada de depunere a contestațiilor a expirat, Compania de Drumuri poate trece la semnarea contractului de lucrări. Din acel moment, câștigătorul are la dispoziție un an să proiecteze tronsonul de drum și încă doi pentru execuția lucrărilor.

Articolul precedentINEDIT. Hingherii din Slatina au capturat şi peste 20 de cai şi vaci. 100 de lei, taxa pentru recuperarea animalului lăsat liber pe stradă
Articolul următorUn caz de pestă porcină, confirmat la granița județului Olt cu Teleorman