Nunţile sau botezurile programate în Slatina şi Caracal pentru acest weekend se vor desfăşura în aceleaşi condiţii ca şi până acum, în ciuda depăşirii ratei de incidenţă a cazurilor de COVID de 6/1.000, în cazul ambelor municipii.

Prefectul judeţului Olt, Florin Homorean, a declarat pentru Reporter 24 că abia sâmbătă se va reuni Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, şedinţă în care se va lua în discuţie introducerea de restricţii în localităţile unde a crescut incidenţa cazurilor de COVID-19.

Cum o astfel de hotărâre intră în vigoare la 48 de ore după adoptare atât sâmbătă, cât şi duminică se vor putea desfăşura evenimente private, cum ar fi nunţi sau botezuri, în aceleaşi condiţii ca în weekendul trecut.

Homorean a declarat că se aşteaptă şi eventualele decizii de ultimă oră privind restricţiile, care ar putea fi luate în şedinţa de astăzi a Guvernului.

„Mâine vom face şedinţa de CJSU şi vom stabili încadrarea şi noile reguli pentru localităţile unde s-a atins astăzi pragul de 6/1.000. Suntem în termenul de 48 de ore prevăzut de Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Totodată, am ţinut cont de noile reguli aprobate joi seară în şedinţa CNSU şi de faptul că astăzi va fi o nouă şedinţă de Guvern în care s-ar putea schimba regulile”, a declarat prefectul.

El a adăugat că nici la Bucureşti sau la Timişoara nu s-a luat decizia înăspririi restricţiilor, imediat după depăşirea pragului de 6/1.000.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentCresc cazurile de COVID-19, în Slatina. Rata de incidenţă a sărit de 6/1.000
Articolul următorO fetiţă în vârstă de 12 ani din Slatina, lovită de un autoturism