Campania electorală pentru alegerile europarlamentare se desfășoară fără incidente în județul Olt. Biroul Electoral Județean a înregistrat numai câteva sesizări legate de afișajul electoral, sesizări care au fost soluționate. Buletinele de vot aferente județului au fost ridicate și vor ajunge sâmbătă în secțiile de votare.

Deși suntem în plină campanie electorală, afișele și acțiunile de promovare sunt neașteptat de puține. Legislația s-a schimbat și permite postarea unui singur afiș pentru fiecare formațiune politică, în locurile special amenajate. Nerespectarea acestei restricții a cauzat singurele sesizări de până acum înregistrate la Biroul Electoral Județean. „Au fost câteva sesizări pe care le-am și rezolvat, sesizări legate de modalitatea de afișaj la panouri, în sensul că unele formațiuni au lipit mai multe afișe decât 1, numărul permis de lege”, a spus Dan Stoichicescu, purtătorul de cuvânt al BEJ.

În Olt vor fi deschise 380 de secții de votare și sunt așteptați la urne peste 376.000 de alegători. Buletinele și ștampilele vor ajunge în secții cu o zi înaintea votului. „Sâmbătă am primit buletinele de vot, ștampilele și autocolantele. Ele vor ajunge în secțiile de votare sâmbăta aceasta, și vor fi păstrate sub pază”, a mai spus Dan Stoichicescu, purtător de cuvânt al BEJ.

Duminică aceasta, pe 26 mai, persoanele cu drept de vot sunt așteptate să își aleagă reprezentanții în Parlamentul European. Urnele se deschid la ora 7.00 și se închid la ora 21.00.

Articolul precedentRoman Burki de la Borussia Dortmund vine în judeţul Olt pentru un meci demonstrativ
Articolul următorUltimele lucrări la noul parc din Slatina. Cum se organizează constructorul