Primăria Osica a semnat un contract de finanțare europeană pentru modernizarea târgului săptămânal. Hala de lactate va fi reabilitată în totalitate și se va construi una nou, mesele și acoperișul vor fi înlocuite. Lucrările încep la primăvară, iar după finalizare autoritățile locale intenționează să și autorizeze veterinar târgul.

Cunoscut în județ, dar și în regiune, târgul din Osica de Sus adună săptămânal sute de comercianți și cumpărători. Spațiul de vânzare nu corespunde normelor sanitar-veterinare, așa că autoritățile au decis să investească pentru modernizarea lui. Un ajutor important vine de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, printr-un proiect pe fonduri europene accesat de primăria din localitate. „Lucrările constă în reabilitarea halei de lactate, construcția altei hale, reabilitarea încăperii pentru spațiul administrativ. Se va înlocui acoperișul de azbociment cu unul din tablă. Este prevăzută și o extindere de 3.000 de metri, vor fi amplasate containere și cântare electronice. De săptămâna viitoare vom începe procedurile de achiziție pentru proiectare și construcție. Eu sper ca undeva în martie să ne apucăm de lucrări”, a spus Gheorghe Manicea, primarul comunei Osica de Sus.

Valoarea totală a investiției este de aproape 650.000 lei, din care aproape 280.000 din fonduri europene, iar restul din bugetul local.

Articolul precedentBazinul de înot din Slatina, închis timp de o săptămână
Articolul următorCazul ambulanţierilor din Corabia. Doar 10 candidaţi au rămas în cursă pentru cele 15 posturi scoase la concurs