Primăria Corabia vrea să înființeze un centru de primă vânzare a peștelui, care va funcționa în spațiul amenajat pentru bursa de pește. Autoritățile își propun să îi ajute astfel pe cei care pescuiesc și își vând marfa la colț de stradă, dar și pe consumatori, care se vor aproviziona dintr-un loc sigur, în care găsesc marfă variată.

Cu un spațiu amenajat și dotat astfel încât să respecte toate condițiile igienice, Primăria Corabia a solicitat Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură înființarea unui centru de primă vânzare a peștelui în oraș. Aici ar urma să fie aduși pești pescuți de pe Dunăre și Olt, dar și din acvacultură, care vor fi pregătiți pentru a fi livrați apoi, în funcție de cererea de pe piață. „Acest centru este o unitate cu spații și dotări corespunzătoare, în care se desfășoară activități de recepție, sortare, depozitare, răcire și prelucrare primară a peștelui și livrarea produselor către alte unități autorizate și înregistrare sanitar-veterinar”, a  explicat Dan Oltean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia.

În Corabia, peștele se vinde acum la limita legii, fie direct din bărcile pescarilor fie pe stradă, iar consumatorii nu pot fi siguri că au cumpărat marfă proaspătă.

„Se vinde pește și pe la colțul blocului, pescarii și-l vând chiar la barcă. Peștele nu este controlat sanitar-veterinar și ar fi bine să se reglementeze această vânzare a peștelui la noi în oraș, prin activarea acestei burse care are toate condițiile de primire a acelei ștampile de la Direcția Sanitară Veterinară”, a mai spus reprezetantul Primăriei Corabia.

După ce vor primi aprobarea din partea Agenției de Pescuit, autoritățile din Corabia vor decide și modul de organizare a activității în centru.

Articolul precedentDezbatere publică sau păcăleală? Un ONG a pus oamenii pe drumuri, dar nu a mai participat la discuții
Articolul următorMii de slătineni primesc tichete sociale de Crăciun