În loc să petreacă ore în șir în fața televizorului sau cu telefonul în mână, tinerii romi din Slatina vor fi implicați în activități educative, în cadrul unui centru care va fi deschis în curând. Activitățile se vor desfășura în cadrul Centrului Comunitar de Asistență Medico – Socială, cu ajutorul specialiștilor are fac parte din grupul local de lucru pentru romi.

Direcția de Protecția și Asistență Socială (DPAS) Slatina a semnat un protocol de colaborare cu Asociația de Dezvoltare „Împreună” și Grupul de Inițiativă Locală Slatina, pentru a înființa un centru educațional pentru romi. Tinerii romi vor fi consiliați în alegerea carierei, vor fi învățați să folosească tehnologia modernă pentru a  avea acces la informații utile. „Este vorba despre înființarea unui centru educațional care face parte dintr-un proiect de dezvoltare comunitară, finanțarea fiind asigurată de Agenția «Împreună», prin Ministerul Afacerilor Externe Olanda. Centrul comunitar se adresează tinerilor de etnie romă, care vor fi sprijiniți pentru a se integra social. Vor fi activități de consiliere, de documentare, de educație non-formală, alternative de petrecere a timpului liber. Astfel, aducându-i către noi și învățându-i mai multe lucruri, se vor integra mai bine în viața de zi cu zi”, a  explicat Nora Popescu, directorul DPAS Slatina.

Autoritățile au început selecția tinerilor care vor fi implicați în aceste activități și au stabilit modul în care va funcționa centrul educațional, astfel încât în câteva zile să înceapă activitatea propriu-zisă. În sprijinul lor vor veni persoane specializate în diferite domenii de activitate, începând de la psihologi, juriști și alți reprezentanți ai instituțiilor partenere.

Fondurile pentru derularea activităților vin în cea mai mare parte de la Agenția „Împreună”, contribuția autorităților locale fiind minimă.

Articolul precedentŞofer din Olt, prins la volan cu o concentraţie record de alcool pur în aerul expirat
Articolul următorSpații verzi irigate din telecomandă. Sistemul modern, extins în tot orașul